Ohje 6:lle hengelle
VALKUAISKREPIT
470 GR FREX VALKUAISTA
30 GR FREX KELTUAISTA
10 GR AUBOCASSA OLIIVIÖLJYÄ
4 GR SUOLAA
KELTUAISKASTIKE
100 GR FREX KELTUAISTA
5 GR RAE DIJON SINAPPIA
5 GR SITRUUNANMEHUA
5 GR AUBOCASSA OLIIVIÖLJYÄ
1 GR TUORETTA RAKUUNAA
1 GR TUORETTA SITRUUNATIMJAMIA
1 GR SUOLAA
1 GR SOKERIA
KASVISPAISTOS
(300 GR KASVIKSIA / JUUREKSIA / YRTTEJÄ – esimerkki alla)
50 GR SIPULIA SUIKALEENA
50 GR TOMAATTIA SUIKALEENA
50 GR KESÄKURPITSAA SUIKALEENA
50 GR PAPRIKAA SUIKALEENA
50 GR FENKOLIA SUIKALEENA
50 GR FREX PERUNAA
Päälle juustoraastetta maun mukaan, esim. Gruyere, Mustaleima Emmental tai muu laadukas “vahva” juusto.
Alle 300 GR FREX PUNAJUURTA
VALMISTUS:
Yhdistä kreppien aineet ja paista pannulla krepit kypsiksi. Ei liian paksuja. Kääri rullalle, jätä rulla hiukan auki ja täytä kasvispaistoksella.
Kasvikset yksinkertaisesti paistetaan pannulla, mausta maun mukaan. Suositeltavaa on lisätä ainakin suolaa ja mustapippuria.
Valmista keltuaiskastike - sekoita kaikki kastikkeen aineet, yrtit niin hienoksi leikattuina kuin mahdollista. Näin ne “antavat” enemmän makua kastikkeeseen.
Raasta juustoa valmiiden täytettyjen kreppien päälle ja käytä niitä vielä uunissa muutama minuutti (175 astetta n. 4- 5 min), jotta krepit lämpeävät ja myös juusto temperoituu / sulaa.
Frex punajuuret voi marinoida ohuina siivuina viinietikalla, suolalla ja sokerilla jo edellisenä päivänä.
Punajuuret asetellaan valmiiden kreppien alle, eli ensimmäisenä lautaselle.Krepit punajuurien päälle ja kastike ympärille/viereen.
Comments